Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Stipendier & bidrag / - Dans / Internationella koreografstipendiet

Internationella koreografstipendiet

Tanken med internationella koreografstipendiet är att kunna erbjuda goda förutsättningar för koreografer att utveckla sin konstnärliga praktik utomlands under en längre period och fördjupa sitt internationella arbete. Varje år fördelar Internationella Dansprogrammet på Konstnärsnämnden ett eller ett par stipendier.

Det internationella koreografstipendiet uppmuntrar arbete för koreografer med fokus på konstnärligt utvecklingsarbete och research under en period om två- fem månader utomlands. Vistelsen kan vara förlagd till en plats eller flera, i residensform, eller annan typ av mer omfattande research eller samarbete. Det kan till exempel handla om att vistas i en stad några månader och ta del av det lokala danslivet, att vistas vid en speciell residensplats eller organisation, att resa runt och göra research inför ett projekt, att samarbeta med andra konstnärer i researchform utomlands. Stipendiet ska täcka kostnader för resor, boende, levnadskostnader och eventuella avgifter i cirka två till fem månader. Stipendiet ges till en eller två personer en gång om året och omfattar cirka 75-150 000 kronor.

Ansökan och beslut

Internationella koreografstipendiet kan du söka en gång per år (se Ansökningstider). Du som söker bor och/eller är verksam i Sverige. Ansökan ska göras på särskild blankett eller online via webbplatsen. I ansökan bör du vara så konkret som möjligt när du anger resans/vistelsens syfte, hur du planerar att genomföra den och vad den har för betydelse för ditt konstnärskap. Kontrollera att du fått med information om vad resan går ut på, och hur, när, var och varför du vill genomföra den.  Glöm inte att ange videolänkar.

Stipendiet ges ej till produktionskostnader eller för projekt där du behöver avlöna andra personer.

Utbetalning och skatt

Om du blir beviljad ett stipendium måste du ta ut det samma kalenderår. Pengarna rekvirerar du genom att sända in ett brev rubricerat "Rekvisition av internationella koreografstipendiet". Uppge dina personuppgifter, ditt kontonummer och avresedatum. Brevet måste vara undertecknat så du kan inte sända det per e-post. Ansökan ska göras på särskild blankett eller online via webbplatsen.
Stipendiet är skattefritt.

 

Redovisning

Inom en månad efter att kulturutbytet genomförts ska du lämna en skriftlig redovisning om det till Konstnärsnämnden. Redovisningsblankett hittar du här

Uteblir din redovisning påverkar det dina möjligheter att få stöd från Konstnärsnämnden i framtiden. Du bör inte söka nytt bidrag förrän du redovisat tidigare stöd.


Uppdaterad: 2018-08-13 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se