Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Samverkansprojekt

Internationella samverkansprojekt

Internationella Dansprogrammet samverkar med konstnärer, konstnärsdrivna organisationer och andra institutioner som har liknande agenda och mål som programmet.

Samverkansformen är ett komplement till stipendiet Internationellt kulturutbyte som ges till enskilda konstnärer som vill bjuda in utländska konstnärer till Sverige.

Konstnärsnämnden kan samverka med organisationer i syfte att främja internationalisering för dans- och koreografikonstnärer verksamma i Sverige.
Genom internationella samverkansprojekt har juridiska personer, exempelvis institutioner eller föreningar, möjlighet att föreslå dansprogrammet samverkan i projekt som syftar till att främja internationaliseringen för dansare och koreografer. Projekten formuleras lokalt utifrån varierande behov och sammanhang i landet. Konstnärsnämndens medverkan avser att tillföra projektet ett mervärde för dansare och koreografer.
Kansliet är en aktiv resurs i den initiala dialogen om projektets utformning. Samverkansparten/förslagsställaren bör ha  kapacitet att genomföra projektet. Andra parter än Konstnärsnämnden bör delta i finansieringen av internationella samverkansprojekt.

Förslagsställare är välkomna att kontakta dansprogrammet för att  diskutera möjlighet till samverkan.
anneli.stromqvist@konstnarsnamnden.se


Dansbyrån och Dansbaren

2011-01-01
Dansbaren är en internationell föreläsnings- och workshopserie med fokus på dans arrangerad av Dansbyrån i Göteborg. I vår fortsätter samarbetet med curator Kate Elswit som bjuder igen filosofen Erin Manning (CA)och koreografen João Fiadeiro (PT). Nytillskott är Petra Küppers.

MER- Göteborgs Dans och Teater Festival

2010-08-20
MER är ett sammanhang för samtal, workshops, seminarier och mötesplatser under Göteborgs Dans och Teater Festival 20-28 augusti. Men det är också ett utrymme mitt i festivalen där publik och konstnärer kan landa i personliga möten, där samtal får ta tid och där det finns plats för frågor och undringar.

Kedja

2010-05-03
Internationella Dansprogrammet stödjer Kedjamötet i Umeå.

Deborah Hay Solo Commissioning Project

2009-02-09
Internationella Dansprogrammet på Konstnärsnämnden och Dansens Hus har tillsammans initierat projektet Solo Commissioning Project, ett koncept skapat av dansikonen Deborah Hay. Hays hyllade arbetsmetod har fått dansare och koreografer världen över att vidareutveckla sitt eget konstnärliga språk och erbjuder publiken en unik chans att se vad som kan hända med en koreografi.

 < 1 2 3 > 

 

Uppdaterad: 2016-04-21 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: vxl: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se