Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Expertbesök

Expertbesök

Här kan du läsa om kommande expertbesök och även lämna förslag på experter som du vill att Iaspisprogrammet ska bjuda hit.

Varje år arrangerar Iaspisprogrammet ett stort antal besök av utländska curatorer, kritiker och andra för att skapa möjligheter till möten och nätverkande med svenska bild- och formkonstnärer.

De internationella experterna erbjuds skräddarsydda besöksprogram till bild- och formkonstnärer som är verksamma i Sverige samt involveras i publika program för att bredda kontakt- och arbetsmöjligheterna för svenska utövare.

Iaspisprogrammet kan samverka i planering och finansiering av expertbesöken med andra parter, exempelvis med de grupper som redan är involverade i ateljévistelserna i Göteborg, Malmö och Umeå.

Föreslå expertbesök

Förslag på internationella experter kan lämnas till myndigheten kontinuerligt under året. Iaspis-delegationen beslutar vilka av de föreslagna experterna som erbjuds besök.  Lämna ditt förslag här 

Det går bra att bild- och formkonstnärer mailar till info@iaspis.se för att anmäla intresse för att träffa en specifik expert. Bifoga länk till din hemsida och en kort beskrivning om varför just detta besök är intressant för dig. OBS att det är den inbjudna experten som själv gör det slutliga urvalet för besöksprogrammet.

Pågående expertbesök

Feng Boyi

Ankomstdatum: 2018-01-18
Curator Feng Boyi (CHN) är inbjuden till Sverige som del av Iaspis internationella expertbesöksprogram inom bild- och formområdet 2018. Han besöker Sverige och övriga nordiska länder under januari och återkommer till Sverige för besök i Stockholm och Malmö senare i år. Under sina besök träffar han professionella utövare inom både bild- och formområdet och programmet läggs i samarbete med Shuyu Chen, arkitekt, redaktör och curator som bor och verkar i Malmö sedan 2017. Datum för Feng Boyis expertbesök meddelas senare.

Dobrila Denegri

Ankomstdatum: 2018-01-19
Dobrila Denegri är Iaspis expertbesök för formområdet den 19, 20, 21 januari 2018. Hon är i Stockholm för att träffa utövare inom formområdet, med ett fokus på samtida utforskande modedesign. Expertbesöket sker i samarbete med Kalmar konstmuseum och Denegri besöker även Kalmar, Designarkivet i Nybro och Borås.

Kommande expertbesök

Hanna-Liis Kont

Ankomstdatum: 2018-01-28
Curator Tartu Art Museum, Estland. Expertbesök i Göteborg, Malmö och Stockholm 28 januari – 4 februari 2018.

 

Uppdaterad: 2018-01-09 Tipsa om sidan

Lämna ditt förslag på expert här

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se