Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Expertbesök

Expertbesök

Här kan du läsa om kommande expertbesök och även lämna förslag på experter som du vill att Iaspisprogrammet ska bjuda hit och även anmäla ditt intresse.

Varje år arrangerar Iaspisprogrammet ett antal besök av utländska curatorer, kritiker och andra för att skapa möjligheter till möten och nätverkande med svenska bild- och formkonstnärer.

De internationella experterna erbjuds skräddarsydda besöksprogram till bild- och formkonstnärer som är verksamma i Sverige samt involveras i publika program för att bredda kontakt- och arbetsmöjligheterna för svenska utövare.

Iaspisprogrammet kan samverka i planering och finansiering av expertbesöken med andra parter, exempelvis med de grupper som redan är involverade i ateljévistelserna i Göteborg, Malmö och Umeå.

Föreslå expertbesök

Förslag på internationella experter kan lämnas till myndigheten kontinuerligt under året. Iaspis-delegationen beslutar vilka av de föreslagna experterna som erbjuds besök.  Lämna ditt förslag här 

Det går bra att bild- och formkonstnärer mailar till info@iaspis.se för att anmäla intresse för att träffa en specifik expert. Bifoga länk till din hemsida och en kort beskrivning om varför just detta besök är intressant för dig. OBS att det är den inbjudna experten som själv gör det slutliga urvalet för besöksprogrammet.

Pågående expertbesök

Sepake Angiama

Ankomstdatum: 2018-12-10
Expertbesök i Stockholm 10 - 14 december 2018

Kommande expertbesök

Chantal Pontbriand

Ankomstdatum: 2019-01-23
Expertbesök i Stockholm 23 – 31 januari 2019

 

Uppdaterad: 2018-10-25 Tipsa om sidan

Lämna ditt förslag på expert här

 Meeting Point 2018 - Göteborg och Umeå

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se