Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Expertbesök

Expertbesök

Här kan du läsa om kommande expertbesök och även lämna förslag på experter som du vill att IASPIS ska bjuda hit och även anmäla ditt intresse.

Varje år arrangerar IASPIS ett antal besök av utländska curatorer, kritiker och andra för att skapa möjligheter till möten och nätverkande med svenska bild- och formkonstnärer.

De internationella experterna erbjuds skräddarsydda besöksprogram till bild- och formkonstnärer som är verksamma i Sverige samt involveras i publika program för att bredda kontakt- och arbetsmöjligheterna för svenska utövare.

IASPIS kan samverka i planering och finansiering av expertbesöken med andra parter, exempelvis med de grupper som redan är involverade i ateljévistelserna i Göteborg, Malmö och Umeå.

Föreslå expertbesök

Förslag på internationella experter kan lämnas till myndigheten kontinuerligt under året. IASPIS-delegationen beslutar vilka av de föreslagna experterna som erbjuds besök.  Lämna ditt förslag på expert här >>

Det går bra att bild- och formkonstnärer mailar till info@iaspis.se för att anmäla intresse för att träffa en specifik expert. Bifoga länk till din hemsida och en kort beskrivning om varför just detta besök är intressant för dig. OBS att det är den inbjudna experten som själv gör det slutliga urvalet för besöksprogrammet.

Självorganiserat expertbesök i Sverige

Utöver inbjudningar av experter till programlagda besök, så kan utländska curatorer inom bild- och formområdet ansöka om kostnadstäckning för att göra ett självorganiserat besök i Sverige. De ansökande måste klara av att själva organisera möten, ateljébesök samt resor och boende.

Läs mer om självorganiserat besök >>

Klicka här för online-ansökan om självorganiserat expertbesök >>

Pågående expertbesök

För tillfället finns inga besöka att visa

Kommande expertbesök

För tillfället finns inga besöka att visa

 

Uppdaterad: 2021-04-15 Tipsa om sidan

Lämna ditt förslag på expert här >> 

Klicka här för online-ansökan om självorganiserat expertbesök >>Meeting Point 2018 - Göteborg och Umeå

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se