Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Stipendier & bidrag / Behandling av jäv

Behandling av jäv

Konstnärsnämnden har den 19 februari 2018 antagit nya riktlinjer för hantering av jäv. Riktlinjerna som utgår från förvaltningslagens bestämmelser gäller för alla anställda och alla ledamöter i styrelsen och de grupper som hanterar och beslutar om stipendier och bidrag.
Konstnärsnämnden är en statlig myndighet och ska agera sakligt och opartiskt.

I våra arbets- och referensgrupper finns kvalificerad sakkunskap inom de olika konstområdena för att garantera att bedömningarna av ansökningarna håller hög kvalitet. Det innebär att ledamöterna ofta arbetar inom ett konstområde och har stora kontaktytor.

Riktlinjerna för hantering av jäv syftar till att fånga upp de situationer som kan aktualiseras inom myndigheten bl.a. genom experternas nära anknytning till respektive område. Jäv anmäls ofta i samband med handläggning och beslut av bidragsärenden och det är viktigt att riktlinjerna är transparanta, tydliga och lätta att tillämpa.

Styrelsen och de bidragsfördelande organen går igenom regelverket kring jäv minst en gång per år. Anställda och ledamöter har, var och en, ett eget ansvar för att följa förvaltningslagens regler och myndighetens riktlinjer om jäv.

I de fall då någon anmält jäv och inte deltagit i behandlingen av en ansökan, anges detta i Konstnärsnämndens beslut.

Ladda ner och läs Konstnärsnämndens riktlinjer för hantering av jäv.

Uppdaterad: 2018-03-14 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se