Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Internationella bidrag till musikkonsten

Internationella bidrag till musikkonsten


Foto: Märta ThisnerBeatrice Eli
2015-10-20
Fyra gånger om året fördelar Konstnärsnämnden bidrag till internationellt kulturutbyte och resebidrag inom musikkonsten. Vid årets tredje fördelning beviljas 54 ansökningar till ett sammanlagt belopp av 573 000 kronor.
Bland de konstnärer vilka fått bidrag finns till exempel musikern och komponisten Beatrice Blennberger känd under artistnamnet Beatrice Eli från Skärholmen får bidrag för att resa till USA och samarbeta med komponisten Rudie Edwards och producenten Daniel Ledinsky.

De beviljade bidragen avser såväl utbyten i andra länder som inbjudningar av utländska musiker till Sverige. Syftet med resorna är till huvuddelen konserter, men även arbetsvistelser, workshops och internationella turnéer.

Den göteborgsbaserade cellisten Khabat Abas Abdulrazzak får bidrag för att resa till Storbritannien och spela tillsammans med den brittiska pianisten Kate Ryder l'Klectik art lab, en spelplats för nutida musik i London.

Komponisten Jonatan Sersam från Malmö får bidrag för att bjuda in den italienska duon Dillon/Torquati till Sverige och arbeta med ett av hans stycken.

Lotta Andersson från Stöde och Anna Wikenius från Johanneshov, båda musiker och komponister, får bidrag för att i februari 2016 resa till Kanada och arbeta med kören The Cantiamo Girls Choir of Ottawa samt göra en workshop på Cégep Régional de Lanaudière i Joliette.

Totalt har 149 ansökningar behandlats med ett sammanlagt sökt belopp på cirka 2,8 miljoner kronor. Vid motsvarande fördelningstillfälle förra året behandlades sammanlagt 133 ansökningar.

Bidrag ges till utbyten med 23 olika länder på fem kontinenter.

En förteckning över beviljade bidrag finns på Konstnärsnämndens hemsida www.konstnarsnamnden.se.

Kontaktinformation: Hasse Lindgren
hasse.lindgren@konstnarsnamnden.se; telefon (direkt) 08-506 550 79
 
Uppdaterad: 2015-10-20 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se