Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)

Teater

Här publiceras ett urval av projektredovisningar inom teater. Observera att vi valt att ta bort den ekonomiska redovisningen som alltid ska ingå när man redovisar.

Erik Fägerborn, regissör
Projektnamn: Gift dej med mej lite

Fägerborn Gift dej med mej lite

Erik Fägerborn har översatt och regisserat Steven Sondheims musikal och gett en svensk och nutida skepnad till detta kända musikalverk. Visionen var att kombinera ett för musikal ovanligt arbetsmodus med komplex musikteater utan att tappa fotfäste vardagen och slå hål på fördomen om att musikal måste vara ytlig eller gammaldags. Föreställningen visade att musikal även i svensk spelkontext kan beröra genom annat tilltal än show eller amerikanism.
Läs redovisningen här:Erik Holmström, regissör och skådespelare
Projektnamn: Funktionell Dumhet

Erik Holmström 

Erik Holmström gjorde  på nystartade Malmö Dockteater en föreställning utifrån förlagan Roland Paulsens bok ”Vi bara lyder” om arbetsförmedlingen. Dockföreställningen skulle utspela sig på arbetsförmedlingen och scenografi och dockor byggdes i well-papp som grundmaterial  i en gråskala med projektioner  från arbetsförmedlingen. Ju mer som byggdes och utvecklades  desto större blev hela projektet, och själva processen var viktig för arbetet.
Läs hela redovisningen>>


Ida Hackzell, skådespelare
Projektnamn: The äldrevården projektet

Ida Hackzell

Projektet  resulterade i föreställningen ”För sent att bli isprinsessa” med gruppen Abnorm scenkonst och genomfördes med material från  intervjuer med ca 20 personer mellan 20-90 år om att bli äldre.
De tre skådespelarna Ida Hackzell, Hanna Holmqvist och Kristin Falksten har tillsammans skapat  föreställningen med bistånd av regissör och dansare som togs in. Föreställningen har spelats på Göteborgs Dramatiska Teater och Stora teatern.
Läs hela redovisningen>>Jesper Arin, skådespelare
Projektnamn: Beethoven i Stalingrad

Jesper Arin

Den ursprungliga intention var att blanda brev från tyska soldater i Stalingrad med utdrag ur Kommendant från Auschwitz av Rudolf Höss men av dramaturgiska skäl har arbetet utvecklats mycket under tiden, och stor vikt har lagts vid musiken och ljudbilden. Musiken utgår ifrån Sonata, Op. 57, Appassionata. .
Resultatet blev 16 utsålda succéföreställningar under Edinburgh Festival Fringe och föreställningen har blivit vidare inbjuden bl. a till Birmingham.
Läs hela redovisningen>>
Uppdaterad: 2016-08-03 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se