Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)

Film

Här publiceras ett urval av projektredovisningar inom film. Observera att vi valt att ta bort den ekonomiska redovisningen som alltid ska ingå när man redovisar.

Sara Broos, filmare och regissör
Projektnamn: Speglingar

Broos Speglingar

Filmaren Sara Broos bjöd sin mamma, konstnären Karin Broos, på en semesterresa i samband med hennes 60-årssdag. Ett försök att komma varandra närmare som i stället resulterade i en intim och personlig essäfilm om den komplexa relationen mellan mor och dotter, om djup och yta, om konst och sjukdomar, symbios och avstånd.
Filmen visas på bio 2016 och på SVT 2017.
Läs hela redovisningen här: 


Åsa Ekman, dokumentärfilmare
Projektnamn: I VÅLD - 2 filmer: My Life my lesson och Say something
Åsa Ekman
I VÅLD (numera SE BARNEN) är ett dokumentärfilmsprojekt om barn som bevittnat våld i familjen. Med dessa två filmer om tonåringar som bevittnat våld under sin uppväxt lyfter Åsa Ekman  sakfrågan till debatt och filmerna har skapat ett stort engagemang. De båda filmerna "My Life, my lesson" och "Say something" har  visats på bio och festivaler.
Läs hela redovisningen>>Albin Biblom Höglund, filmfotograf, regissör
Projektnamn: Curiosity and Control (tidigare Bobby ifrån Kamerun)

Albin Biblom Höglund

Filmen är ett projekt som löpt under drygt tio års tid och utvecklats till en långfilm. En historisk del i filmen handlar om Carl Akeley som 1926 företog sig en expedition till dåvarande Belgiska Kongo i syfte att samla in exemplar till American Museum of Natural History. I filmen berättas om naturhistoriska museers användning av dioraman som ett sätt att göra oss medvetna om naturen och hur nya tekniker  ändrat verktygen med vilken medvetenhet om naturen kan spridas.
Läs hela redovisningen>>Richard Söderström,  animatör
Projektnamn: Tycho och stadens hemlighet

 
Richard Söderström

Projektet ledde fram till en färdig 1-minuts animationstest till Tycho – och stadens hemlighet (numera under namnet Monstria). Han  har under arbetets gång bl. a utarbetat metoder för att "mocapa" skådespelare och få deras rörelser in i datorn,  arbetat med motion capture studios samt med en ”spelmotor” för att göra omgivningarna realistiska, och på det sättet skapa en värld. Det visade sig vara en stor utmaning.
Läs hela redovisningen>>
Titti Johnson, dokumentärfilmare
Projektnamn: Freda – Fly with the angels

Titti Johnson_Freda 

Titti Johnson har arbetat med att utveckla manuset för filmen och hitta de olika scenernas plats i berättelsen som startade 2002 då den första filmen om Freda gjordes i Sydafrika. Nu har hon avlidit i aids och filmaren har mängder med filmat material efter att ha följt Freda i över 10 år.  Nu återstår en del arbete med att bygga upp strukturen och  finna filmens rytm. Målet är en långfilm 2017 på ca 80 minuter.
Läs hela redovisningen>>
Uppdaterad: 2016-09-21 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se