Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / GIBCA 2017: curator Nav Haq - Sekularismens roll idag

GIBCA 2017: curator Nav Haq - Sekularismens roll idag

Datum: tisdag 6 september
Tid: 16.00
Plats: Konstnärsnämnden, Projektrummet
Adress: Maria skolgata 83, Stockholm
Nav Haq, curator för Göteborgs Internationella Konstbiennal talar om tematiken för nästa års konstbiennal. Nav Haq kommer ta upp en av de mest fundamentala frågorna i Europa just nu i sin behandling av det sekulära samhällets roll idag. Vad händer med sekularismen i tider av kris? Vilken roll får kulturen när de politiska strukturerna fallerar? Den nionde upplagan av GIBCA uppförs på ett flertal arenor runt om i Göteborg 9 september-19 november 2017.

Nav Haq arbetar som intendent på M HKA – Museum of Contemporary Art i Antwerpen. I sin research som curator och skribent har Haqs fokus legat på mötet mellan kultur och politik, teori och praktik.

Haq har tidigare varit curator på Arnolfini i Bristol och på Gasworks i London. Han har curaterat ett flertal soloutställningar med konstnärer såsom Hassan Khan, Cosima von Bonin, Shilpa Gupta, Kerry Tribe, Imogen Stidworthy, Alexandre Estrela och Otobong Nkanga. Haqs curaterade grupputställningar omfattar Superpower: Africa in Science Fiction (2012) som han curaterade tillsammans med Al Cameron; Museum Show – en stor historisk undersökning av (semifiktiva) museum skapade av konstnärer (2011) och bland andra utställningen The Sea Wall som presenterade verk av konstnärerna Haegue Yang och Felix Gonzalez-Torres (2011).

Föreläsningsturné med Nav Haq
Nav Haq kommer även att besöka och presentera tematiken på:
Röda Sten Konsthall, Göteborg. Fredag 2 september kl 18
Bildmuseet, Umeå. Lördag 3 september kl 14
Malmö Konsthall, Malmö. Onsdag 7 september kl 19

I samarbete med Göteborg International Biennial for Contemporary Art (GIBCA).
 

Uppdaterad: 2016-09-01 Tipsa om sidan

 

Nav Haq, curator GIBCA 2017. Courtesy M HKA.

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se