Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Local Minima - Performanceevent med bidrag från Iaspis residensstipendiat Alicja Rogalska

Local Minima - Performanceevent med bidrag från Iaspis residensstipendiat Alicja Rogalska

2017-05-19
Local Minima - Performanceevent med Vision Forum – Ett överskridande resa med internationella konstnärer i och runt Stockholm / Huddinge.


Detta är en unik inbjudan till en magisk och sällsynt händelse. Du är välkommen att ansluta dig till en internationell grupp av konstnärer och forskare när de utforskar det matematiska och psykologiska begreppet Local Minima.

Undersökningen tar formen av en busstur genom till Flemingsberg och Huddinge, söder om Stockholm. Det är samtidigt forskning, lek och  performance och tar dig till obekanta och okända platser. När resan fortskrider genom olika landskap, bjuds du in att interagera med dina medpassagerare, konstnärliga verk och situationer. Längs vägen, på bussen och under ett antal stopp, kommer du delta i föreläsningar och performance. Udda händelser uppstår som ger dig möjlighet att utforska aspekter av mänskliga vanor, genom svängningar mellan rutinmässiga och metastabila tillstånd.
På denna kollektiva odyssé kommer du aktivt delta i förverkligandet av varje steg av händelsen. Både du och projekten kommer att skapa olika broar mellan idéer, platser, tider och discipliner som normalt inte möts. Du kommer ensam och tillsammans med andra reflektera över hur personliga begränsningar, rädslor och mentala blockeringar; som fastna eller bli frustrerad relaterar till större rörelser i samhället och hur de så småningom kan växa till politiska rörelser eller virala fenomen som definierar vår vardag.
Tillsammans kommer vi att resa med buss från centrala Stockholm, göra ett antal stopp i Flemingsberg. Du kommer att se en av Sveriges största offentliga konstverk; Gert Marcus färgglada fasader i Grantorp, är det sällan scenen för artistuppträdanden och en sammansättning av platsspecifika verk av internationella konstnärer. Turen avslutas på Fullersta Gård som är ett konstcenter i Huddinge och där deltagarna kan äta, dricka och samtala tillsammans i den lummiga trädgården som omger den.
Local Minima innehåller bidrag från Predrag Petrovic (Karolinska institutet, SWE), Alicja Rogalska (GB / POL), Fabien Guillermont (FRA), Per Hüttner (SWE), Mounira al Solh (NL / LB). Deltagarna möter dig när du kommer till resans mål och du kommer att ha möjlighet att diskutera dina erfarenheter med dem och dina medresenärer.
Local Minimum är inom matematik är det minsta värdet bland en uppsättning punkter, men det är inte det lägsta värdet i hela uppsättningen. Gestaltat som en kurva så är det den lägsta punkten i en svacka, men inte nödvändigtvis den lägsta svackan av alla; ett så kallat Global Minima. Den kan också betecknas som ”relativt minimum”. I psykologi hänvisar Local Minima till ett tillstånd som den sjuke behöver energi för att ta sig ur. Ju längre och djupare detta tillstånd blir, behövs mer resurser för att ta sig upp. Projektet undersöker möjligheten att Local Minima också kan appliceras på större grupper, eller till och med hela befolkningar.

När: 20 maj; 13.00-18.00 (ungefärliga tider).
Var: Upphämtning och avlämning  i centrala Stockholm. Turnén kommer att gå till Flemingsberg och Fullersta Gård i centrala Huddinge (Fullersta Gårdsväg 18). Detaljer kommer inom kort.
Hur: Alla uppmanas att delta och det är gratis. För den som vill är det välkommet att ansluta i Flemingsberg eller på Fullersta Gård. Ytterligare detaljer kommer att tillkännages. Du kan redan boka plats på bussen eller ställa frågor genom att kontakta Susanne Ewerlöf på Fullersta Gård: susanne.ewerlof@huddinge.se
 
Uppdaterad: 2017-05-19 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se