Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Iaspis residensstipendiat Andreas Doré i öppen föreläsning på Beckmans

Iaspis residensstipendiat Andreas Doré i öppen föreläsning på Beckmans

2017-10-25
Datum: tisdag 31 oktober Tid: 17-18 Plats: Beckmans Designhögskola, Aulan Adress: Brahegatan 10, Stockholm
Lyssna på grafiske formgivaren och art director Andreas Doré, nuvarande Iaspis Designer in Residence (oktober 2017-mars 2018)och bildkonstnären och fotografen Jenny Kjällman, alumni Iaspis residenskonstnär som tillsammans ger en publik presentation om sitt snart 10-åriga samarbete, som en del av Beckmans öppna föreläsningsserie Verktyg & Kunskap tisdag nästa vecka!

Hur jobbar en art director egentligen i samarbete med en fotograf och en fotograf med en art director? Det är en av utgångspunkterna för det andra samtalet inom ramen för vår öppna föreläsningsserie Verktyg & Kunskap.

Gäster är Andreas Doré, AD och grafisk formgivare, och Jenny Källman, konstnär och fotograf. Samtalet utgår från ett av deras senaste projekt, arbetet med klädmärket Our Legacys jubileumsbok ’Self_titled’. Deras gemensamma väg sträcker sig dock långt tillbaka, med återkommande samarbeten sedan början av 2000-talet, och under kvällen kommer Jenny och Andreas göra nedslag i deras samlade arbetskatalog.

Andreas Doré är utbildad vid HDK och drev fram till 2010 designbyrån Andreas och Fredrika och mellan 2010–2012 byrån We Do Not Work Alone tillsammans med Fredrika Doré.

Jenny Källman är baserad i Stockholm, utbildad på Konstfack och Valand, och just nu aktuell i grupputställningen Golden Sunset på Moderna Museet.

V&K är en nystartad publik föreläsningsserie på Beckmans Designhögskola där aktuella arbeten inom visuell kommunikation diskuteras, från formgivarens perspektiv. V&K går av stapeln den sista tisdagen varje månad.
Välkommen!

 
Uppdaterad: 2017-10-25 Tipsa om sidan


Gustav Doré


Jenny Källman

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se