Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / 470 000 till internationella kulturutbyten och resor för dansare och koreografer

470 000 till internationella kulturutbyten och resor för dansare och koreografer


Foto av Patrik Gunnar HelinCarmen Olsson - Between Beat and Blue
2017-12-14
Anmar Taha och Josephine Gray i dansteatergruppen Iraqi Bodies från Göteborg är några av de 26 dansare och koreografer som får bidrag när 470 000 kronor fördelades till olika internationella kulturutbyten och resor.

Iraqi Bodies föreställning Rite of Exile är inbjuden att gästspela på festivalen Journées Thèâtrales des Carthage i Tunisien.

Butoh-dansaren Carmen Olsson får stöd för att tillsammans med bildkonstnären Åsa Herrgård resa till Kyoto och Tokyo i Japan, på inbjudan av det internationella projektet Olfactory art and science research, där de ska arbeta fram ett projekt om hur lukt är sammankopplat med minnen och hur undersöka hur frågor kring mänskliga känslor och sårbarhet kan förhålla sig till artificiell intelligens.

Flera dansare och koreografer får stöd för research och kortare fortbildningar i Berlin, Johannesburg, Kigali, Los Angeles, New York.

Två olika kulturutbyten där personer bjuds in till Sverige beviljades. Robin Jonsson bjuder in den australienska ljuddesignern/kompositören Peter Lenaerts till ett samarbete i dansprojektet The Most Human där en robot och en dansare ska vara med på scenen. Sofia Märlin Månsson får stöd för att bjuda in dansare från bl a USA för ett gemensamt projekt med svenska dansare i Viksjöfors i Hälsingland sommaren 2018.

Se de beviljade bidragen:

DANS

Totalt behandlades 50 ansökningar i denna omgång.
Inom dansområdet beviljades 26 personer 470 000 kronor. Resorna går till drygt 11 olika länder i världen och bidragen varierar mellan 8 000 till 500 000 kronor.

Besluten bereddes av referensgruppen för Konstnärsnämndens internationella dansprogram, och fattades av Konstnärsnämndens direktör den 11 december 2017.

Konstnärsnämndens bidrag till internationella kulturutbyten syftar till att ge ökade möjligheter till samarbeten och kontakter. Resebidragen möjliggör research, fortbildning och kontaktresor i utlandet.

 
Uppdaterad: 2017-12-22 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: vxl: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se