Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Nya beslut om resebidrag och internationella kulturutbyten inom teater och film

Nya beslut om resebidrag och internationella kulturutbyten inom teater och film


Foto: Tomas van der KaaijSkådespelaren Alexandra Zetterberg Ehn har fått bidrag för en arbetsvistelse på Villa San Michele på Capri.
2018-03-20
Skådespelaren Alexandra Zetterberg Ehn är en av de som får stöd när totalt 785 000 kronor fördelades till 66 teater- och filmkonstnärer.

Flera medlemmar i projektgrupper sökte stöd för turnéer och gästspel, och bidrag till internationella kulturutbyten beviljades medlemmar i Svalbard för resa till Uruguay, medlemmar i Sirques Alfons för resa till Mexiko, medlemmar i Teater Sesam för resa till Kroatien, medlemmar i Teater Tittut för resa till Polen samt medlemmar i Teater Sagohuset för resa till Bulgarien.

Fem clowner beviljades stöd för att medverka på en konferens för sjukhusclowner i Wien.

Svensk film uppmärksammas mycket internationellt, och inom filmområdet beviljades nio filmare bidrag för medverkan på sju olika filmfestivaler. Bland de som beviljades finns Ulrika Bandeira och Olivia Horfstedt Kastebring som är inbjudna till Aspen Short Fest med filmen JUCK, och till Gabriela Pichler som är inbjuden till Tribeca Filmfestival med filmen Amatörer.

Femton resebidrag inom film delades ut, bland annat  till regissören Levan Akin som ska göra en researchresa i Georgien.

Se de beviljade bidragen inom teater

Se de beviljade bidragen inom film

Inom teaterområdet inkom 115 ansökningar varav 41 fick bifall, och inom film inkom 69 ansökningar varav 25 beviljades.

Konstnärsnämndens resebidrag och bidrag till internationella kulturutbyten syftar till att ge ökade möjligheter till samarbeten och kontakter, fortbildning, research, gästspel och andra framträdanden i utlandet, samt för inbjudan av konstnärer till Sverige.

 
Uppdaterad: 2018-03-20 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se