Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Nya beslut om resebidrag och internationella kulturutbyten inom teater och film

Nya beslut om resebidrag och internationella kulturutbyten inom teater och film


Fotograf Jenny BaumgartnerKostymören Lena Lindgren har gjort kostym till "Angels in America" på Dramaten. Hon har beviljats resebidrag till Bulgarien.
2018-11-30
Kostymtecknarna Lena Lindgren och Hanna Rönnbäck är två av 31 teaterkonstnärer som får stöd när totalt 300 000 kronor fördelas till internationellt kulturutbyte och resebidrag. 18 filmkonstnärer har beviljats sammanlagt 210 000 kronor.
Totalt 49 bidrag delades ut i årets sista omgång för teater och film. Till omgången ansökte 82 personer. Resorna går till 21 länder i sju världsdelar.

Lena Lindgren och Hanna Rönnbäck är kostymörer som arbetar i olika fria grupper och projekt. De får åka till Bulgarien och låta sig inspireras på Surva Festivalen som bygger på en traditionell form av teater/ festivalkostymer.
 
Flera projektgrupper sökte stöd, och sju medlemmar i Teater Tamauer från Göteborg beviljades bidrag för en resa till Berlin inför deras nya projekt ”Öppet kontorslandskap-öppet för vem?”. De vill göra research och hämta material från bl. a Judiska Muséet.

Inom filmområdet beviljades bidrag till åtta filmare som bjudits in till olika filmfestivaler bland annat Marianne Strand som är inbjuden till Northern Character i Murmansk, Ryssland. 

Åtta resebidrag för resor på eget initiativ inom film delades ut, bl. a till dokumentärfilmaren Ernesto Sanchez Valdes som ska göra en researchresa i Uganda för sin film om HIV/AIDS i en liten fiskeby.

Se de beviljade bidragen:
TEATER
FILM

Konstnärsnämndens resebidrag och bidrag till internationella kulturutbyten syftar till att ge ökade möjligheter till samarbeten och kontakter, fortbildning, research, gästspel och andra framträdanden i utlandet, samt för inbjudan av konstnärer till Sverige.
 
Kontakt:
Tina Pettersson
Handläggare
tina.pettersson@konstnarsnamnden.se 
+46 (0)8 506 550 00
www.konstnarsnamnden.se
 
 
Uppdaterad: 2018-11-30 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se