Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Internationella bidrag till bild- och formområdet

Internationella bidrag till bild- och formområdet


Foto: Jean-Baptiste BérangerVerket To Hold Sway av Liva Lundin Isaksson.
2018-12-19
I årets sista fördelning av Internationella kulturutbyten och resebidrag beviljades 98 ansökningar till ett sammanlagt belopp om 1 940 000 kronor. Bidragen gäller både utbyten i utlandet såväl som när konstnärer i Sverige bjuder internationella kollegor för samarbeten i Sverige. Besluten fattades av Bildkonstnärsfonden delegation för Iaspis den 4 december.
Konstnärerna Hans Andersson, Ilja Karalampi och Liva Lundin Isaksson får stöd för att resa till Lima i Peru där de ska delta i grupputställningen non-space på Revolver Galeriá. Utställningen non-space cureras av Silvana Lagos och kommer att visa verk av åtta svenska och peruanska konstnärer.

Textilformgivaren Maja Gunn har fått stöd för att delta i A Queen Within Adorned Archetypes, en samlingsutställning med internationellt mode på Museum of Pop Culture i Seattle. I utställningen möter modeikoner som Vivienne Westwood och Alexander McQueen, nutida designers som Hussein Chalayan och samtida avantgardemode av en ny generation skapare. Maja Gunn bidrar till utställningen med en installation av mansbröst i silikon.

Konstnären Josefin Östberg Olsson beviljas stöd för sin resa till Alaska där hon planerar att filma nationaldagsfirandet i den lilla staden Glacier view. Staden med 250 invånare firar Independence Day med att köra bilar utför ett stup och ner i ett sandtag.

Lista med beviljade bidrag
 
Uppdaterad: 2018-12-19 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se