Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Nya beslut om resebidrag och internationella kulturutbyten inom teater och film

Nya beslut om resebidrag och internationella kulturutbyten inom teater och film


Foto: Bengt WanseliusMy Areskoug har fått bidrag för att gästspela i Ukraina med föreställningen ”Hoppet”.
2019-03-15
Totalt fördelades 589 000 kronor till 54 teater- och filmkonstnärer för resor och utbyten till bl. a Island, Ukraina, Zambia och Filippinerna när arbetsgruppen för teater och film fattade beslut den 7 mars. Till årets första omgång ansökte 90 personer inom teater varav 35 bidrag beviljades, och 50 personer sökte inom film varav 19 beviljades.
Regissören Niclas Turesson är inbjuden till Kina för att genomföra readings i Peking och Shanghai med kinesiska skådespelare av nyskriven och nyöversatt svensk dramatik.

Flera projektgrupper sökte stöd för turnéer och gästspel i utlandet. En grupp mimare bestående av My Areskoug, Camilla Monsén, Linn Bergstam och Julia Gumpert beviljades bidrag för deltagande i mimfestivalen Mime Wave Festival i Ukraina.

Skådespelarna Lisen Rosell och Nina Markovic Matthis åker till Finland för ett samarbete med den finska teatergruppen Blaue frau.

Inom film gavs sju regissörer och dokumentärfilmare bidrag för att åka till olika filmfestivaler. Regissören Åsa Faringer är inbjuden till Murmansk med sin film ”Livets pris” om Sara Lidman, och Karin Bräck åker på en festivalresa till Vitryssland där hon ska medverka i juryn samt hålla en manusworkshop.

Dokumentärfilmarna Helgi Felixon och Titti Johnson fick resebidrag för att fortsätta att arbeta med en pågående film på Sri Lanka.

Se de beviljade bidragen:
TEATER
FILM

Om bidragsformen
Resebidrag och bidrag till internationella kulturutbyten ska bidra till ökade möjligheter för samarbeten, fortbildning, research, gästspel och framträdanden i utlandet, samt ge möjlighet att bjuda in konstnärer till Sverige.

Kontakt:
Tina Pettersson
Handläggare
tina.pettersson@konstnarsnamnden.se 
+46 (0)8 506 550 00
 
Uppdaterad: 2019-03-15 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se