Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Internationella bidrag till bild- och formområdet

Internationella bidrag till bild- och formområdet


Foto: Knutte Wester Installationen En hemlig plats (2016). Konstnär Knutte Wester
2019-03-28
I årets första fördelning av Internationella kulturutbyten och resebidrag beviljades 81 ansökningar till ett sammanlagt belopp om 1 760 000 kronor. Bidragen gäller både utbyten i utlandet såväl som när konstnärer i Sverige bjuder internationella kollegor för samarbeten i Sverige. Besluten fattades av Bildkonstnärsfonden delegation för Iaspis den 5 mars.
Bildkonstnären Katarina Eismann har beviljats medel för att åka på en månad långt residens på Mentoring Artists for Women’s Art (MAWA) i Winnipeg, Kanada. MAWA har under 35 år erbjudit mentorskap och stöttat kvinnliga bildkonstnärers professionella utveckling. Organisationen har ett omfattande nätverk och programverksamhet. Katarina Eismann kommer bland annat att delta med ett artist talk och det finns möjlighet att hålla seminarier, serier av visningar och göra mindre utställningar.

Formgivaren Niina Ulmaja har beviljats medel för att bjuda in tre bokdesigners verksamma i Kina att delta i ett seminarium kring bokdesign i Stockholm under hösten 2019 i samband med en omfattande utställning av svensk och kinesisk bokkonst.

Bildkonstnären Knutte Wester är inbjuden att göra en separatutställning på Azad Art Gallery i Teheran och har beviljats medel för deltagande. Utställningen cureras av Mehrdad Ghazemkhan och kommer att infatta videoinstallationer, målningar och skulpturer. I samband med utställningen planeras också ett artist talk, en filmvisning av verket Horungen och flera ateljébesök hos konstnärer i Teheran. Azad Art Gallery är ett av de ledande oberoende platserna för samtida konst i Teheran.

Se lista över beviljade ansökningar

Kontaktinformation:
Karolina Pahlén
karolina.pahlen@konstnarsnamnden.se
08 506 550 55
 
Uppdaterad: 2019-03-28 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se