Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / 546 000 kronor till internationella kulturutbyten och resebidrag inom dans

546 000 kronor till internationella kulturutbyten och resebidrag inom dans


Foto: Zoran Dokic.Pia Pohjakallio får bidrag för gästspel under Brighton Fringe Festival med föreställningen ¡RÅ!.
2019-04-01
Konstnärsnämnden fördelar sammanlagt 546 000 kronor till 39 dansare och koreografer för internationella kulturutbyten och egeninitierade resor.
18 resebidrag beviljas till fyra olika kontinenter (Europa, Nordamerika, Asien, Afrika). Till exempel får Silva Poutanen och Adrian Cruz stöd för att fördjupa sig i vogue kulturen i New York City. Conny Jansson och Peter Lagergren får stöd för att besöka Body Rythm Festival i Hamburg inför en ny produktion.

Bland beviljade bidrag till kulturutbyte i utlandet kan nämnas att flamenco dansaren och koreografen Pia Pohjakallio får stöd för att gästspela på Brighton Fringe Festival med föreställningen ¡RÅ!.

I Skåne beviljas Maria Naidu bidrag för att anordna utbyten och workshops med amerikanska koreografen Valerie Green. Aktiviteterna är riktade till lokala dansaktörer och intresserade personer från allmänheten.

Totalt 34 procent av omgångens 115 ansökningar bifälls, med belopp som varierar mellan 7 000 och 25 000 kr. Dansare och koreografer baserade i Skåne, Stockholm, Uppsala och Västra Götaland får därmed stöd för utbyte med tjugo länder världen över.

Konstnärsnämndens bidrag till internationella kulturutbyten och resebidrag fördelas fyra gånger per år. Bidrag till internationella kulturutbyten syftar till att presentera svensk konst för en utländsk publik samt att öka utbytet mellan svenska och utländska konstnärer. Resebidragen möjliggör research, fortbildning och kontaktresor i utlandet.

Läs mer om internationellt kulturutbyte och resebidrag inom dans.

Se förteckning över beviljade bidrag.

Kontaktinformation:
Ophélie Alegre, handläggare scenkonst med fokus dans
ophelie.alegre@konstnarsnamnden.se
Telefon (direkt): 08-506 550 61
 
Uppdaterad: 2019-04-17 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: vxl: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se