Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / 700 000 kronor beviljas för resor och internationella kulturutbyten inom teater och film

700 000 kronor beviljas för resor och internationella kulturutbyten inom teater och film


Foto: Carlos HormazábalTeatermakaren Pamela San Martin Gonzalez från Chile bjuds in till Sverige där hon ska hålla en workshop om miniatyrteater.
2019-05-29
Totalt fördelas 330 000 kronor inom teater och 370 000 kronor inom film för resor och utbyten till drygt 20 olika länder.
Resebidrag till Warszawa beviljas 9 medlemmar i teatergruppen Unga Roma på Gotland för att gemensamt göra research inför kommande föreställning. Några av medlemmarna är skådespelarna Karin Holmberg och Mikaela Hagelberg, samt dramaturgen Lotta Grut. Föreställningen handlar om Irena Sendler som räddade 2500 barn ur ghettot under andra världskriget.

Från Chile ska Felix Norgren bjuda in teatermakaren Pamela San Martin Gonzalez för att ha en workshop i Sverige med fokus på "Lambe-Lambe" som är en form av dockteater i miniatyr.

Två dokumentärfilmare beviljas resebidrag till Afrika för utveckling av sina filmprojekt; Elias Rådelius får bidrag till Gambia där han gör en film om en fattig skräddare, och Nima Shirali reser till Uganda för att utveckla sin film om arbetet i saltgruvan som är den enda inkomstkällan för många.

Filmaren Mikael Wiström är inbjuden till Peru där han under många år gjort flera filmer, nu ska hans filmer och foton visas där i en retrospektiv  på Lima Film festival.

Flera bidrag beviljas för resor till filmfestivaler dit filmaren är inbjuden, bl. a Christel El Sayeh som har visartsin film Ingenmansland på Beirut International Film Festival.

Se de beviljade bidragen:
TEATER
FILM

Arbetsgruppen för teater och film fattade beslut den 27 maj.
Sammanlagt ansökte 79 personer inom teater varav 41 bidrag beviljades, och 75 personer inom film varav 26 beviljades.
 
Resebidrag och bidrag till internationella kulturutbyten ska bidra till ökade möjligheter för samarbeten, fortbildning, research, gästspel och framträdanden i utlandet, samt ge möjlighet att bjuda in konstnärer till Sverige.

Kontakt:
Tina Pettersson
Handläggare
tina.pettersson@konstnarsnamnden.se 
+46 (0)8 506 550 00
 
Uppdaterad: 2019-06-13 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se