Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / 581 000 kronor till internationella kulturutbyten och resebidrag inom dans

581 000 kronor till internationella kulturutbyten och resebidrag inom dans


Foto: Fouzia Fofo RakezAkrobaterna Louise von Euler Bjurholm och Henrik Agger får stöd för kulturutbyte i Belgien.
2019-06-12
Konstnärsnämnden fördelar sammanlagt 581 000 kronor till 44 dansare, koreografer och cirkusartister för internationella kulturutbyten och resor vid årets andra fördelning.
25 bidrag till kulturutbyte i utlandet beviljas. Till exempel får akrobaterna Louise von Euler Bjurholm och Henrik Agger stöd för att medverka i en interdisciplinär plattform för konstnärlig forskning i Bryssel under sommaren 2019, och Helena Franzén får stöd för att gästspela med duetten Meeting You på festivalen Tel Aviv Dance.

Bland beviljade bidrag till kulturutbyte i Sverige kan nämnas att Victor Fröjd får stöd för att bjuda in dansaren och professorn Moncell Durdan (USA) under Malmö Dance Week i månadsskiftet oktober-november 2019.

12 dans- och cirkusartister får stöd för egeninitierade resor, bland vilka Felicia Sparrström för att delta i det internationella danslägret Rollettes Experience och besöka det integrerade danskompaniet Dancing Wheels i Los Angeles, USA.

44 procent av omgångens 99 ansökningar bifalles, med belopp som varierar mellan
5 000 och 25 000 kronor. Dansare, koreografer och cirkusartister baserade i Skåne, Stockholm, Uppsala, Värmland, Västerbotten, Västra Götaland och Örebro får därmed stöd för utbyte med ett tjugotal länder världen över.

Konstnärsnämndens bidrag till internationella kulturutbyten syftar till att presentera svensk konst för en utländsk publik samt att öka utbytet mellan svenska och utländska konstnärer. Resebidragen möjliggör research, fortbildning och kontaktresor i utlandet.

Läs mer om internationellt kulturutbyte och resebidrag inom dans.

Se förteckning över beviljade bidrag.

Kontaktinformation:
Ophélie Alegre, handläggare scenkonst med fokus dans
ophelie.alegre@konstnarsnamnden.se
Telefon (direkt): 08-506 550 61

 
Uppdaterad: 2019-06-13 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: vxl: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se