Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Snart sista ansökningsdag för residens i utlandet 2020

Snart sista ansökningsdag för residens i utlandet 2020

2019-10-15
Den 17 oktober 2019 är sista ansökningsdag för residens i bland annat Bangalore och New York. Stipendierna riktar sig till yrkesverksamma bild- och formkonstnärer.
Följande residens går att söka:

The Pottery Workshop i Jingdezhen, Kina
3 månader under 2020, stipendium 53 000 kr

www.potteryworkshop.com 

Residenset riktar sig till yrkesverksamma bild- och formkonstnärer. Residensets inriktning är keramisk produktion. The Pottery Workshop är ett internationellt keramikcenter som ligger i Jingdezhen, en kinesisk stad med mångtusenårig tradition av keramisk produktion. Inom The Pottery Workshop bedrivs såväl residens som utbildningscenter, en designstudio, galleri och marknadsplats. Det skapar förutsättningar för möten mellan många olika konstnärer, hantverkare och andra involverade i alla led av keramisk produktion.

1 Shantiroad i Bangalore, Indien
2 månader under 2020, stipendium 40 000 kr

www.1shanthiroad.com/

Stipendiet riktar sig till yrkesverksamma bild- och formkonstnärer. Residensets inriktning är framför allt bildkonst, men även film, design, och andra konstområden företräds. 1Shantiroad grundades 2003 och är det äldsta och mest etablerade residenset i Bangalore, Södra Indien. Residenset är centralt beläget, och är trots sin enkla utformning en mötesplats för många professionella utövare i staden. I byggnaden finns fyra mindre ateljébostäder för gästande utländska och indiska konstnärer, samt ett galleri för utställningar och en innergård som används för filmvisningar, workshops och möten. Ateljébostäderna är små och lämpar sig bäst för skrivbordsarbete.

ISCP i New York, USA
1 år, september 2020 – augusti 2021, stipendium 250 000 kr

http://iscp-nyc.org/

Stipendiet riktar sig till yrkesverksamma bild- och formkonstnärer. Residensets inriktning är framför allt bildkonst.  ISCP ligger i East Williamsburg, Brooklyn, och bedriver ett omfattande program med besök av kritiker, studieresor, öppna ateljéer, och en serie konstnärssamtal och utställningar. Cirka 35 konstnärer och curatorer finns på plats samtidigt i ateljéprogrammet vilket gör ISCP till en spännande plats för samtidskonstnärer.
Stipendiaten får tillgång till en ca 25 kvm stor ateljé. Iaspis hyr för stipendiatens räkning en möblerad lägenhet med två rum centralt belägen på Hudson Street.

Arts Initiative Tokyo, Japan
3 månader, september - december 2020, stipendium 70 000 kr

www.a-i-t.net

Stipendiet riktar sig till yrkesverksamma bild- och formkonstnärer. Residensets inriktning är framför allt bildkonst. Arts Initiative Tokyo, (AIT), är en plattform för initiativ på en konstscen som nu präglas av stora förändringar och ett ökat publikt intresse. AIT arbetar med bland annat utbildning, seminarier, föredrag, utställningar och gästateljéer. Många aktiviteter sker i samarbete med andra organisationer. Bostaden, en japansk "kura", ligger i området Yukigaya, observera att det inte ingår någon särskild arbetslokal i stipendiet utöver bostaden.

Läs mer om residens här på hemsidan

 
 
Uppdaterad: 2019-10-15 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se