Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / 663 000 kronor till gästspel på Kuba och filmresearch i Iran

663 000 kronor till gästspel på Kuba och filmresearch i Iran


Foto Johann NordqvistClownen Kristin Valdes Rode (i förgrunden) fick ett bidrag för att bjuda in en clown-kollega från Frankrike.
2019-10-15
Inom teater och film har årets tredje omgång av internationella kulturutbyten och resor beslutats. I denna omgång fördelas 329 000 kronor inom teater och 334 000 kronor inom film.
Exempel på resor och utbyten är att filmregissörerna Hemen Kurda och Hanna Sköld får bidrag för att resa till Iran och arbeta med sin pågående film. Maskörerna Mikael Andersson och Ingela Larsson ska fortbilda sig inom perukmakeri för film i London. Dokumentärfilmaren Sven Blume planerar att medverka på filmfestivalen ”Oska Bright Film Festival” i Brighton som fokuserar på funktionsnedsättningar.
Vidare får regissören Suzanne Osten och musikern Per Tjernberg bidrag för att göra research i USA inför ett kommande samarbete med musikern John Zorn. Skådespelaren David Sperling åker till Kuba dit han är inbjuden till "Festival internacional de teatro” för att gästspela med sin enmansföreställning OPUS 5.
Clownen Kristin Valdis Rode vill bjuda in clown-kollegan Hélène Gustin till Sverige från Frankrike, för ett nytt samarbete.
Sammanlagt är det 51 bidrag som delas ut och resorna kommer gå till drygt 20 olika länder, bland annat Australien, Iran, Chile, Jamaica, Ryssland och Kroatien.
Bidrag till internationella kulturutbyten och resor kan sökas av enskilda konstnärer och delas ut av Konstnärsnämnden fyra gånger per år.
Nästkommande sista ansökningsdag är 24 oktober.

Se beviljade bidrag inom teater
Se beviljade bidrag inom film

Kontakt:
Tina Pettersson, handläggare
tina.pettersson@konstnarsnamnden.se
 
 
Uppdaterad: 2019-10-18 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se