Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Analys och utredning / Seminarier och konferenser / Gästföreläsning av Jonna Bornemark - Om professionellt omdöme och kulturens roll i ett samhälle.

Gästföreläsning av Jonna Bornemark - Om professionellt omdöme och kulturens roll i ett samhälle.


Film och fotograf: Stefan Wrenfelt Jonna Bornemark gästföreläser den 28 januari 2020.
Jonna Bornemark gästföreläste nyligen Om professionellt omdöme och kulturens roll i ett samhälle på Konstnärsnämnden. Hon är professor i filosofi vid Södertörns högskola.
Jonna Bornemark forskar i ämnet Praktisk kunskap med tonvikt på frågor kring yrkeskunnande, praktisk visdom, erfarenhet, reflektion, utbildning, känslor och tyst kunskap. Bildning har varit ett annat viktigt forskningsområde och hon har varit redaktör för antologin Det främmande i det egna: filosofiska essäer om bildning och person.

Jonna Bornemark har även forskat kring mätbarhetens gränser och hennes senaste bok Det omätbaras renässans: en uppgörelse med pedanternas världsherravälde (2018) har fått stor uppmärksamhet.
Hon har bl.a. publicerat monografier, antologier och ett stort antal artiklar. Bornemark medverkar regelbundet i SR:s radioprogram Filosofiska rummet, Teologiska rummet och Kropp och själ.

Länk till dokumentationen av Jonna Bornemarks gästföreläsning här  >>

Uppdaterad: 2020-02-19 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se