Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Johanna Linder tilldelas Dynamostipendiet

Johanna Linder tilldelas Dynamostipendiet


Fotograf:Anna Wennberg Johanna Linder
2020-08-25
Konstnärsnämnden uppmärksammar i år Johanna Linder, verksamhetschef för Österängens konsthall i Jönköping. Hon tilldelas 2020 års Dynamostipendium som är på 150 000 kronor.
Bildkonstnärsfondens motivering lyder:
Efter många år som journalist bestämde sig Johanna Linder att börja arbeta med konst och konstbaserade situationer. Hennes nyfikenhet och drivkraft öppnar nya dörrar till frågor om hur samhället utvecklas i samspel med kultur, politik och känslor. Johanna Linder var initiativtagare till Österängens konsthall (som öppnades 2015) och har sedan starten agerat som verksamhetschef. Österängens konsthall, är en plats för människor och samtidskonst placerad i ett förortsområde i Jönköping. Österängens konsthall har sedan starten presenterat ett kvalitativt och experimentellt program med fokus på interaktion och ett relationellt förhållningsätt till publiken: här har alla möjlighet att vara i kontakt med konst, och agera med den. Synen på konst och det offentliga rummet har förändrats i Jönköping tack vare det kulturella engagemanget som kommer från Johanna Linders arbete med Österängens konsthall. 

Dynamostipendiet går till en person som jobbar i direkt kontakt med konstnärer och bygger dynamiska relationer till den lokala publiken, en person som kämpar för visioner som blir verklighet.
 
Kontakt: 
Johanna Linder, tfn +46 7 68 61 09 00, http://osterangenskonsthall.se 
Louise Dahlgren, Konstnärsnämnden, tfn +46 8 506 550 68
Läs mer om Dynamostipendiet och tidigare stipendiater 
 
 
 
 
Uppdaterad: 2020-08-25 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se