Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Nytt musikresidens i Berlin

Nytt musikresidens i Berlin avslöjas i samband med att residensansökningar öppnar


Foto: Pablo SuzarteArtisten Loljud reser till Berlin i november
2020-10-29
Under de senaste två åren har Konstnärsnämndens internationella musikprogram på försök utvecklat ett residens för musikkonstnärer inom elektronisk populärmusik med huvudinriktning mot house och techno i Berlin. Genom ett samarbete mellan den lokala arrangörsorganisationen Clubcommision och myndigheten, har två komponister varje år fått möjlighet att vistas i staden en månad under hösten.
Förra året besökte Klara Lewis och Andreas Tilliander staden och under innevarande år har Oscar Wedrén (Art Alfie) tillbringat september för konstnärliga samarbeten. Om några dagar reser Lotta Fahlén (Loljud) ner till Tyskland för att använda november till sitt konstnärliga utvecklingsarbete.

Erfarenheterna av residenset och vistelsen i Berlin har av de som hittills verkat på plats beskrivits i positiva ordalag. Oscar uttryckte sig så här när han kom hem till Sverige i början av oktober:

Att få komma ifrån vardagen och fokusera på sig själv och sin musik till 100% är en lyx. Det var nästan lite märkligt de första dagarna. Jag kom på mig själv att rycka till i tron att jag glömt hämta på dagis. Att få fördjupa sin relation med Berlin och dess aktörer har ett stort positivt värde för en karriär inom den moderna dansmusiken.”

I samband med öppnandet av Residens i utlandet den 30 oktober gör vi nu även residenset i Berlin sökbart. Ni finner mer information om Residens i utlandet på hemsidan www.konstnarsnamnden.se.

För ytterligare information se nedanstående länkar eller kontakta
Hasse Lindgren
hasse.lindgren@konstnarsnamnden.se
telefon (direkt) 08-506 550 79

Länkar
Clubcommision
Coastal Jazz and Blues Society
The House of Songs
Sobobade
Ensemble Kwartludium
Sinfonietta Riga
Centro Cultural el Silencio
 
Uppdaterad: 2020-10-28 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se