Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / IASPIS stipendiat i Göteborg: Máximo Corvalán-Pincheira

Konstnärspresentation IASPIS stipendiat i Göteborg: Máximo Corvalán-Pincheira

2021-06-23
Datum: IDAG! Onsdag 23 juni, 2021 Tid: 20:00- 22:30 Plats: Jenin Grill Konsthall Adress: Magnetgatan 6 i Hisingen, Göteborg OSA till attend@jeningrillkonsthall.se
Máximo Corvalán-Pincheira
Curator: Daniel Terres, Urban Konst vid Göteborgs Konsthall
Producent: Jenin Grill Konsthall (ett projekt av Göthenburgo och Den Goda Byrån)

Jenin Grill Konsthall presenterar Máximo Corvalán-Pincheira första konstnärspresentation i Göteborg  La ropa sucia se lava en casa- Albayalde* tillsammans med en poesiläsning av Patricio Galvéz.

Presentationen består av ett mångbottnat performanceverk som med ett lika direkt som poetiskt språk bjuder till reflektion och olika tolkningar.  Centrala element i detta verk är gesten att tvätta, där barnkläder angrips med rent klorin och en opublicerad dikt i 7 strofer skriven av poeten Patricio Galvéz, tillägnade hans 7 föräldralösa barnbarn, vilka han räddare från fånglägret Al-hol i Syrien. Olika varianter av denna performance har  presenterats tidigare i Santiago, Chile och Marseille, Frankrike utifrån platsens egna konnotationer. Konstverket betonar relationen mellan idén om identitet och politik. 

*Verkets titel  La ropa sucia se lava en casa kan översättas från spanska till svenska som Smutsiga kläder tvättas hemma och undertiteln Albayalde, från det arabiska ordet al-bayûd, används för att beteckna färgen blyvitt. Ett syntetiskt vitt pigment som har en mycket god täckförmåga och tidigare varit mycket vanligt i både konst- och byggnadsmåleri men som idag har en mycket begränsad användning på grund av att den är väldigt giftig.
 
Uppdaterad: 2021-06-23 Tipsa om sidan

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se