Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)

Redovisningar bild och form

Här publiceras ett urval redovisningar av bidrag till internationellt utbyte inom bild och form.
Olav Westphalen
12 juni-1 september 2017
Dublin, Irland
Bildkonstnären Olav Westphalen redogör för "MoMCo" ett semi-fiktivt konstmuseum för Comedic Modernism som han presenterade på Project Art Centre i Dublin. Läs mer redovisningen »    

Marie Gayatri Ekedahl
24 oktober-8 november 2017
Tsukuba, Japan
Bildkonstnären Marie Gayatri Ekedahl deltog i ett residens på Tsukuba Art Center i Japan tillsammans med konstnärer från olika delar av världen. Läs mer redovisningen »

Patrik Qvist
Mars-september 2017
Bryssel, Belgien
Bildkonstnären Patrik Qvist beviljades bidrag för att som en del i konstprojektet "Everyone an activist, genomföra en researchresa samt en resa för att genomföra projektets interaktiva del. Läs mer redovisningen »

Maria Lepistö
Juni-november 2017
Amsterdam, Nederländerna
Bildkonstnären Maria Lepistö har tillbringat tre veckor på ett fält utanför Amsterdam där fågelägare från Surinamska Sångfågelföreningen Ringmaster regelbundet träffas med sina fåglar. Där dokumenterade hon träningsritualer och spelade in fågelmelodier som hon sedan bearbetade i ett residens, Open Ateliers Zuidoost i Amsterdam. Läs mer i redovisningen »

Christina Henrysson
Oktober 2017
Vadodara, Indien
Bildkonstnären Christina Henrysson deltog i ett residens för grafiker i Vadodara, Chhaap Foundation for Printmaking trust. Där deltog hon i olika workshops tillsammans med konstnärer från många olika länder. Läs mer i redovisningen »

Helén Svensson
9-15 september 2017
Santa Cruz Island, USA
Bildkonstnären Helén Svensson deltog i en arbetsvistelse tillsammans med andra konstnärer på ön Santa Cruz. Där arbetade hon bland annat med växtfärgning. Läs mer i redovisningen »

Karin Roy Andersson
26-29 oktober 2017
Mons, Belgien
Konsthantverkaren Karin Roy Andersson deltog i European Triennal of Contemporary Jewellery i Mons. Vid sidan av utställningen fick hon även möjlighet att göra ett par studiebesök. Läs mer i redovisningen »

Kristina Skantze
9-19 oktober 2017
Prag, Tjeckien
Textilkonstnären Kristina Skantze beviljades bidrag för att delta i en kurs att tillverka marionettdockor på skolan Puppets i Prag. I redovisningen beskriver hon sina erfarenheter från kursen. Läs mer »

Sara Elggren
10-15 september 2017
London, Storbritannien
Textilkonstnären Sara Elggren deltog i en tredagars workshop/handledning tillsammans med textilkonstnären Alli Holloway i hennes ateljéhus i Hackney, London. Läs mer i redovisningen »

Elisabeth Westerlund
3-7 september 2017
Rom och Lazioregionen i Italien
Bildkonstnären Elisabeth Westerlund beviljades ett resebidrag för att undersöka hur myter och berättelser om människans villkor gestaltats genom skulpturer i trädgårdar och offentliga rum under antiken, renässansen och 1900-talet. Läs mer i redovisningen »

Åsa Norman
21-25 augusti 2017
London och Machester, Storbritannien
Textilkonstnären Åsa Norman beviljades ett resebidrag för att tillsammans med kollegan Frida Hållander göra en researchresa som en del i en förstudie till en utställning på arbetarrörelsens arkiv och bibliotek i Huddinge.  Läs mer i redovisningen »

Petra Lindholm
4 juli-20 augusti 2017
Bydgoszcz, Polen
Bildkonstnären Petra Lindholm beskriver i sin redovisning erfarenheterna från arbetet med en separatutställning på det kommunala galleriet i staden Bydgoszcz. Läs mer i redovisningen »

Jose Luis Martinat
7 juni-14 juli 2017
Santiago, Chile
Bildkonstnären Jose Luis Martinat beviljades bidrag för att delta i utställningen "Infografias del Aprendizaje" på Galleri Patricia Ready tillsammans med sin tvillingbror. De genomförde en storskalig installation som du kan läsa mer om i redovisningen »

Marko Cesarec
4-9 augusti 2017
Paldiski, Estland
Bildkonstnären Marko Cesarec deltog i en workshop samt ställde ut med tretton konstnärer från sex olika länder på halvön Pakri i Estland. Läs mer om utbytet i redovisningen »

Anna Sundman
5-29 juli 2017
Moturiki, Suva, Fiji
Arkitekten Anna Sundman beskriver i sin redovisning det internationella samarbete hon deltog i under sommaren där hon utvecklade nätverk och deltog i tvärvetenskapliga samarbeten. Läs mer i redovisningen »

Åsa Lockner
2 maj-30 juni
New York, USA
Smyckeskonstnären Åsa Lockner beviljades bidrag för att delta i utställningen "Break-through Swedish Art Jewelry Today" i New York på Gallery ReinsteinlRoss. Läs mer i redovisningen »

Sara Möller
3 oktober-16 november 2016
Skælskør, Danmark
Keramikern Sara Möller beskriver i sin redovisning sin vistelse vid Guldagergaards residens där hon bland annat arbetade med två stora projekt. Läs mer  »

Annika Ström
25 juli-3 augusti 2017
Janjina, Zuljana, Kroatien
Bildkonstnären Annika Ström deltog i festivalen Veza Connections Vizura Aperta med ett performanceverk där hon anlitade en lokal kör som sjöng en sång som hon gjorde på plats med texten "Jag tänker på röd, blå, gul och grön". Läs mer i redovisningen »

Iris Lacoudre
3-15 juli 2017
Joshua Tree, USA
Arkitekten Iris Lacoudre beviljades bidrag för en arbetsvistelse vid AZ West, Andrea Zittel studio. I redovisningen beskriver hon vistelsen »

Ulla West
1-31 mars 2017
Rom och Tivoli i Italien
Bildkonstnären Ulla West beviljades ett bidrag för en månads vistelse på Circolo Scandinavo. Under arbetsvistelsen studerade hon bland annat parker i Rom och Tivoli. Läs mer i redovisningen »

Lap-See Lam
10 juni-16 juli 2017
Palermo, Italien
Bildkonstnären Lap-See Lam beviljades bidrag för att delta i ett publikt program curerat av Valentina Sansone i Palermo på Sicilien.  Läs mer i redovisningen »

Tamara de Laval
april-oktober 2017
Shibpur, Howrah-Kolkata, Indien
Bildkonstnären Tamara de Laval fick bidrag för ett utbyte med Srinagar biennalen. Utställningen ägdre rum både i Malmö och i Howrah i Indien. Läs mer i redovisningen »

Sahar Burhan
Amsterdam, Nederländerna
2-7 maj 2017
Bildkonstnären Sahar Burhan var inbjuden att ställa ut i Amsterdam på Syrian Dreams Foundation. Läs mer i redovisningen »

Conny Karlsson Lundgren
Leipzig, Tyskland
13 april-21 maj 2017
Bildkonstnären Conny Karlsson Lundgren fick bidrag för att delta i utställningen Legitimate Rehearsals på D2w1 Kunstraum i Leipzig. Läs mer i redovisningen »

Hanna Hedman
San Diego, USA
25 april-1 maj 2017
Smyckeskonstnären Hanna Hedman var inbjuden till San Diego State University för att ställa ut och föreläsa samt handleda och opponera på studenterna. Läs mer i redovisningen »

Joanna Thede
Murano, Italien
Maj 2017
Bildkonstnären Joanna Thede fick ett bidrag för att tillsammans med Solveig Lindgren Inderbitzin genomföra en workshop i Murano, Venedig. De bjöd in slumpmässigt valda personer på gatorna i Venedig för att blåsa glas på Abate Zanetti School of Glass. Läs mer i redovisningen »

Carl Hjelte
Tokyo, Japan
15 mars-3 april 2017
Fotografen Carl Hjelte beviljades ett resebidrag för att genomföra ett projekt i Tokyos tunnelbana där han dokumenterade sovande människor. Läs mer i redovisningen »

Sara Lycksten
Selangor, Malaysia
maj 2017
Fotografen Sara Lycksten beviljades ett resebidrag för att göra research inför en framtida wokshop eller demonstration av våtplåtstekniken och att dokumentera den malaysiske konstnären Arif Fauzan Othmans arbete. Läs mer i redovisningen »

Elisabet Thun
Tokyo, Japan
11-25 april 2017
Bildkonstnären Elisabeth Thun deltog tillsammans med flera andra svenska konstnärer i utställningen Translation Theme Park. Utställningen var del i ett internationellt curatoriskt konstprojekt som utforskar den japanska och svenska samtidskonsten. Läs mer i redovisningen »

Alberto Frigo
Bangalore, Indien
21 november-15 december 2016
Formgivaren Alberto Frigo var inbjuden av Srishti College of Art and Design att göra en separatutställning. Utställningen ägde rum iflera städer, inklusive Kochin Biennalen och Serendipity Festivalen i Goa. Läs mer i redovisningen »

Cecilia Järdemar
Stockholm, Jönköping
1 mars-10 april 2017
Bildkonstnären Cecilia Järdemar fick bidrag till ett internationellt kulturutbyte i Sverige för att bjuda in den kongolesiske skulptören Freddy Tsimba för ett gemensamt arbete tillsammans med bildkonstnären Anna Ekman. De ställde ut sitt arbete på Centrum för Fotografi i Stockholm och på Jönköpings länsmuseum. Läs mer i redovisningen »

Lennart Berggren
Helsingfors, Finland
8-26 mars 2017
Bildkonstnären Lennart Berggren ställde ut på Galleri Lapinlahti tillsammans med Sjählö-gruppen under titeln Speglingar av annanskap. Läs mer i redovisningen »  

Maria Magnusson
Los Angeles, USA
24 februari-7 april 2017
Fotografen Maria Magnusson fick bidrag för en vistelse vid Echo Park Film Center i Los Angeles. Förutom eget arbete fick hon möjlighet att visa sin film, A Sound We See - A Göteborg City Symphony. Läs mer i redovisningen »

Elsa Chartin
Oaxaca, Mexiko
November 2016
Textilkonstnären Elsa Chartin deltog i The 10th International Shibori Symposium. Hon ställde där ut på en stor grupputställning och höll en tredagars workshop på Centro de las Artes de San Agustin. Läs mer i redovisningen »

Marcus Lindeen
Paris, Frankrike
25 januari-12 februari 2017
Marcus Lindeen beviljades stöd för sitt deltagande i utställningen Traversées på Centre Pompidou i Paris. Han ställde ut en interaktiv installation med titeln L'Expédition Acali som bestod av en flotte som använts som scenografi i Marcus Lindeens senaste film. Läs mer i redovisningen »

Åsa Lipka Falck
Arkhangelsk, Ryssland
1-10 november 2016
Bildkonstnären Åsa Lipka Falck fick bidrag för att delta i en tio dagar lång workshop i Arkhangelsk där svenska och ryska konstnärer från olika discipliner möttes för att tillsammans skapa ett multidisciplinärt verk som visades under Sverigedagarna. Läs mer i redovisningen »

Karin Häll
Berlin, Tyskland
5-10 november 2016
Bildkonstnären Karin Häll fick stöd för separatutställningen Order of things på Schillerpalais i Berlin. Utställningen kretsade kring tingens och varats
föränderlighet, att söka kontroll över olyckor och död och att förstå världen ifrån underläge. Läs mer i redovisningen »

Jenny Åkerlund
Tokyo, Japan
17-23 september 2016
Bildkonstnären Jenny Åkerlund beviljades bidrag för att genomföra separatutställningen Shift, vilken ägde rum på det konstnärsdrivna galleriet/projektrummet Goya Curtain. Läs mer i redovisningen »

Steen Kepp
Höhr-Grenzhausen, Tyskland och Tommerup i Danmark
September 2016
Formgivaren Steen Kepp fick resebidrag för att åka till Herschbach i Westervald-trakten för att ta fram lerblock som sedan bearbetades på Tommerups Keramiska Verkstad. Arbetet ingår i projektet "Terre Noncultivée". Läs mer i redovisningen »

Tobias Bernstrup
Zürich, Schweiz
3 september 2016
Performancekonstnären Tobias Bernstrup var inbjuden till Manifesta och performanceprogrammet på Cabaret Voltaire, där han deltog med en 45 minuter lång performance. Läs mer i redovisningen »

Merzedes Sturm-Lie
Samara och Shiryaevo, Ryssland
Augusti - september 2016
Bildkonstnären Merzedes Sturm-Lie deltog i Shiryaevibiennalen i Ryssland med två utställningar med tema "Cash". Hon deltog med en installation samt performance. Läs mer i redovisningen »

Mats Bigert
Ridgefield, USA
14 juni-21 september
Bildkonstnären Mats Bigert deltog tillsammans med Sina Najafi i projektet The Seven Sins där de skapade en "interpassiv" utställning under namnet Sloth, där man inte själv skulle behöva förflytta sig för att ta del av utställningen. Läs mer om projektet  »

Katja Larsson
Isle of Skye, Skottland
1 maj-25 juli 2016
Bildkonstnären Katja Larsson fick ett resebidrag för att skapa en storskalig silikonavgjutning av ett klippfäste i Isle of Skye, Skottland. Projektet utforskar relationen mellan landskapskonst och samtida skulptur ‐ vad som uppstår då jag som skulptör tar mig an detta traditionellt avbildade landskap. Lär mer i redovisningen  »

Kristina Schultz
Plovdiv, Bulgarien
10-19 juni 2016
Formgivaren Kristina Schultz beviljades bidrag för att delta i One Design Week i Plovdiv i Bulgarien med sitt projekt 100 dagar av behov och begär. I sin redovisning berättar hon om den positiva respons hon fick för projektet. Läs mer här »

Petr Davydtchenko
Moskva, Ryssland
20 juni - 3 juli 2016
Bildkonstnären Petr Davydtchenko bjöds in av den 5:e Moskvabiennalen för Ung Konst. Han visade där en videoinstallation kallad Voznesenie, inspelad i södra Frankrike. Läs mer i redovisningen »

Ea Ten Kate
Siauliai och Kaunas, Litauen
22 mars - 6 maj 2016
Textilkonstnären Ea Ten Kate var inbjuden av Lithuanian
Artists' Association & Siauliai Artist Organisation där hon gav en  workshop i miljövänligt textiltryck på Siauliay universitet. Hon ställde även ut i Kaunas på Project Spce Kabinetas. Läs mer i redovisningen »

Carolina Nylund
Berlin, Tyskland
22-24 april 2016
Bildkonstnären Carolina Nylund var inbjuden att delta i projektet Give Me Hell i Berlin. Grundtemat var det gemensamma intresset för konst och humor utifrån vilket de experimenterade kring performanceformen stå upp komik.
Läs mer om projektet här »

Geska och Robert Brecevic
Oaxaca, Mexico City
4 mars-17 april 2016
Bildkonstnärerna Geska och Robert Brecevic som bildar Performing Pictures var inbjudna att göra en retrospektiv separatutställning foto esculturas och videinstallationer av fallande män och andra uppenbarelser på konsthallen och kulturcentret Centro Fotográfico Alvarez Bravo i Oaxaca. Läs mer om utställningen här »

Lina Persson
Seattle, USA
17-25 mars 2016
Bildkonstnären Lina Persson var inbjuden av INCA att göra en separatutställning under titeln Animerad Ekologi. Hon föreläste också vid Publication Studios i Portland, ett konstnärsdrivet initiativ för konstpublikationer. Läs mer här »


Olga Pedan
Sofia, Bulgarien
24 mars-11 april 2016
Bildkonstnären Olga Pedan deltog tillsammans med de engelska konstnärerna Charlie Froud och Jack Brennan i utställningen Considered Living på Swimming Pool i Sofia. Läs mer här »

Shabnam Faraee
Murcia och Granada, Spanien
16 januari-20 februari 2016
Illustratören Shabnam Faraee deltog i ett residency tillsammans med konstnärer från flera olika länder. Hon arbetade med ett mönster som ska visas på en utställning om stadens situation efter den ekonomiska krisen i Spanien. Läs mer här »

Aron Kullander-Östling, Pål Rodenius och Stina Löfgren
New York, USA
5 januari-5 mars 2016
Formgivarna Aron Kullander-Östling och Pål Rodenius samt illustratören Stina Löfgren deltog i ett utbyte tillsammans med konstnärsgruppen Total Effekt. De arbetade med projektet Living Magasine på galleriet Recess. Projektet bestod dels av att samla material som spekulerar kring rum och boendemiljöer, dels omvandla detta material till magasininnehåll, samt skapa skulpturer baserat på det insamlade materialet. Läs mer här »

Emelie Rygfelt Wilander
North Carolina, USA
1-31 januari 2016
Textilkonstnären Emelie Rygfelt Wilander berättar i sin redovisning om sina erfarenheter från vistelsen på Penland School of Crafts Winter Residency. Läs mer här »

Jenny Åkerlund
Paris, Frankrike
17-24 januari 2016
Bildkonstnären Jenny Åkerlund deltog i Jeune Création 66 th edition på Galerie Thaddaeus Ropac i Paris. Hon visade där sitt verk Observations (I-XLVIII). Läs mer om utställningen här »

Karin Gustavsson
Bangkok, Thailand
11 november - 22 december 2015
Textilkonstnären Karin Gustavsson var tillsammans med smyckekonstnären Jenny Klemming och keramikern Jennifer Forsberg inbjudna att arbeta och ställa ut tillsammans med tre thailändska konsthantverkare på Silpakorn Art Center i Bangkok. Läs mer om utbytet här »

Nils Agdler
Aarhus, Danmark
10-11 december 2015
Fotografen Nils Agdler var tillsammans med bildkonstnären Timo Menke inbjudna att presentera deras gemensamma filminstallation Gifted Men på konferensen Aesthetics, Ethics and Biopolitics of the posthuman" vid Aarhus universitet. Läs mer om deras presentation här »

David Taylor
Seoul, Sydkorea
10-26 oktober 2015
Konsthantverkaren David Taylor deltog tillsammans med 9 andra svenskar och 14 koreaner i utställningen Soul of a Bowl på Galleri Vogooze i Seoul. David Taylor föreläste också på Kookmin University och Ewha Womens University under vistelsen. Läs mer »

Cecilia Levy
Seoul, Sydkorea
10-26 oktober 2015
Även konsthantverkaren Cecilia Levy deltog i utställningen Soul of a Bowl i Seoul. Hon beskriver i sin redovisning kontakter och studiebesök som genomfördes vid sidan av utställningen. Läs mer  »

Pia Ingelse
Helsingfors, Finland
17-20 september 2015
Bildkonstnären Pia Ingelse var inbjuden till Helsingfors Art Fair tillsammans med Kristina Frank som performanceduon Peggy and Frank. De deltog med en performance kallad Peggy and Franks Money WashLäs mer »

Tina Eriksson-Fredriksson och Ulla West
Istanbul, Turkiet
4-6 september 2015
Bildkonstnärerna Tina Eriksson-Fredriksson och Ulla West deltog i Istanbul-biennalen med sitt projekt MABL - Mobile Artists Books Library. Under öppningshelgen av Istanbulbiennalen genomförde de ett tre dagar långt program inklusive utställning, fyra performance, ett artsist talk, en artist walk och en artists books cirkel. Alla delar byggde på samarbeten med konstnärer och organisationer från Turkiet. Läs mer »

Clara Gesang-Gottowt
Potsdam, Tyskland
3 april - 7 juni 2015
Bildkonstnären Clara Gesang-Gottowt var inbjuden att göra en soloutställning på konsthallen Brandenburgischer Kunstverein i Potsdam. I redovisningen beskriver hon arbetet fram till utställningen och erfarenheterna efter utställningen. Läs mer »

Anna Sagström
Oakland/San Fransisco, USA
1 oktober - 1 november 2014
Bildkonstnären Anna Sagström var inbjuden till ett månadslångt residens på Real Time and Space i Oakland och hade därefter en utställning i San Fransisco tillsammans med Carson Fisk-Vittori. Läs mer »

Ida Persson
Gdansk, Polen
14-19 april 2015
Bildkonstnären Ida Persson var inbjuden av den Berlin-baserade curatorn Viktor Neumann att ställa ut i en grupputställning på Gdanska Galeria Miejska. I sin redovisning beskriver hon arbetet med utställningen. Läs mer »

Charles Stern
Stockholm och Boda, Sverige
31 oktober 2014 - 5 januari 2015
Glaskonstnären Charles Stern beviljades ett bidrag för ett internationellt kulturutbyte i Sverige där han bjöd in Design Studio Unfold från Belgien och Jonathan Keep från Storbritannien. Tillsammans utforskade de möjligheterna att kombinera traditionell teknik med modern 3D-teknik. Läs mer »

Geska och Robert Breĉević
Oaxaca, Mexiko
20 november 2014 - 9 januari 2015
Bildkonstnärerna Geska och Robert Breĉević i Performing Pictures var inbjudna av Centro Fotográfico Manuel Alvarez Bravo till en arbetsvistelse där de arbetade med Foto-escultura, d.v.s. fotoskulptur. Läs mer om deras vistelse här »  

Mafune Gonjo
New Jersey, USA
22 oktober - 3 december 2014
Glaskonstnären Mafune Gonjo deltog i ett sex veckor långt residens hos Creative Glass Center of America. Under vistelsen fick deltagarna experimentera med både traditionella och nya processer med glaset som medium. Mafune Gonjo beskriver i sin redovisning hur hon arbetade med en serie av glasklänningar. Läs mer »

My Lindh
Seidisfjördur, Island
28 juli - 10 augusti 2014
Bildkonstnären My Lindh var tillsammans med Malin Pettersson Öberg inbjuden till en arbetsvistelse på SKaftfell Art Center på Island. Hon ägnade tiden åt att filma för den första delen av Nordiska Panoraman, ett större arbete kring kulturellt skapade bilder av det nordiska landskapet. Läs mer »

Rut Karin Zettergren
Mänttä, Finland
14 juni - 31 augusti 2014
Bildkonstnären Rut Karin Zettergren fick bidrag för att delta i Mänttä Art Festival, en av Finlands största sommarutställning med över 60 konstnärer. Tillsammans med Anna Rokka visade hon videoverket Inna di Video Light. Läs mer »

Sissi Westerberg
New York, USA
10 juli - 3 augusti 2014
Konsthantverkaren Sissi Westerberg redogör för sin första separatutställning i USA, på Rooster Gallery i New York. Läs mer »

Petter Hellsing
Tainan, Taiwan
27 december 2013 - 31 januari 2014
Textilkonstnären Petter Hellsing var inbjuden som Artist in resident på Tainan National University of Arts i Taiwan där han bland annat arbetat med jaquardväv. Läs mer »

David Taylor
San Fransisco, USA
10 februari-1 maj 2014
Konsthantverkaren David Taylor var inbjuden som första Artist in Residence till galleriet NWBLK i San Fransisco. I sin redovisning berättar han om vistelsen, kontakter och utställningen han genomförde på plats. Läs mer »

Kristina Skantze
Tokyo, Japan
14-23 april 2014
Kristina Skantze deltog tillsammans med fem andra textilkonstnärer från Sverige i utställningen We and you who wonder why på Kuwasawa Design School i Tokyo. I anslutning till utställningen anordnades också ett symposium. De var även inbjudna att hålla en workshop vid Tokyo Zokei University. Läs mer »

John Astbury
Milano, Italien
8-14 april 2014
Formgivaren John Astbury deltog tillsammans med Kyuhyung Cho i utställningen "Another Perspective" på Ventura Lambrate under designveckan i Milano. Utställningen anordnades av Thinkk Studio. Läs mer »

Cecilia Nygren
Linge, Norge
15-25 mars 2014
Bildkonstnären Cecilia Nygren deltog tillsammans med nio andra konstnärer i ett residency-programmet Winterstudio/Hansplassen. Hon arbetade i en mobil ateljé som både fungerade som skulptur och arbetsplats. Deltagarna kommer att ställa ut tillsammans på konstmuseet Kube i Ålesund. Läs mer »

Daniel Segerberg
Jekatarinburg, Ryssland
25 februari - 23 mars 2014
Bildkonstnären Daniel Segerberg deltog tillsammans med fem konstnärer från Jekatarinburg i en workshop där de tillsammans byggde en installation av material som de samlat i omgivningarna. Installationen var en del i utställningen In Search of the New Industrial CultureLäs mer »

Emma Löfström
Colombia, Montenegro - Quindio
15 december 2013 - 31 januari 2014
Illustratören Emma Löfström deltog under en månad i Residencia En La Tierra's residencyprogram tillsammans med konstnärer, författare och curators från hela världen. Emma Löfström använde tiden till att genom film och teckning utforska närmiljön.  Läs mer »

Hiroko Tsuchimoto
Finland, Rovaniemi
13 januari - 17 januari 2014
Bildkonstnären Hiroko Tsuchimoto deltog i utställningen "Fairly North" som var ett samarbete mellan Arists' Association of Lapland och den japanska curatorn Koji Tada. 12 konstnärer från Japan, Sverige och Finland ställde ut tillsammans. Läs mer »

Agnes Fries
Kina, Beijing
25 september - 6 oktober 2013
Formgivaren Agnes Fries rapporterar från Beijing Design Week dit hon bjudits in av Ubi Gallery. Där ställde hon ut sina vaser i form av flöten, tillverkade i Jingdezhen. Vid sidan av utställningen höll hon även föredrag och knöt många nya kontakter både med kinesiska och internationella utövare. Läs mer »

Erik Rosshagen
Kroatien, Zagreb
16 december 2013 - 15 februari 2014
Bildkonstnären Erik Rosshagen beskriver i sin redovisning sitt deltagande i en utställning på Galerija Nova i Zagreb. Utställningen var en del i ett större samarbetsprojekt mellan Tensta konsthall, Grazer Kunstverein i Graz och Galerija Nova under titeln Beginning as Well as We Can: How Much Fascism Can We Take? Läs mer »

Martin Hedenström Ljung
Thailand, Ciang Mai
28 april - 5 maj 2013
Arkitekten Martin Hedenström Ljung deltog i en workshop tillsammans med non profit-organisationen Sop Moei Arts i norra Thailand där han fick lära sig traditionella tekniker för korgtillverkning. Workshopen ledde fram till två lampprototyper. Läs mer »

Jenny Ekdahl
Storbritannien, London
14 - 23 september 2013
Formgivaren Jenny Ekdahl var inbjuden av Mint gallery i London att ställa ut under London Design Festival. Under titeln Cabinets of Curiosity ställde hon ut möbler tillsammans med nio andra svenska formgivare. Läs mer »

David Molander
USA, New York
10 juni - 10 september 2013
Bildkonstnären David Molander beskriver i sin rapport en tre månader lång vistelse i New York. Han arbetade där på plats med två stora utställningar och fick möjlighet att delta i öppningar och kunde själv visa utställningarna för besökare. Läs mer »

Björn Perborg
Frankrike, Paris
3 maj - 27 juni 2013
Bildkonstnären Björn Perborg sammanfattar sin två månader långa stipendievistelse vid Cité Internationale des Arts i Paris. Han beskriver bl.a. sitt samarbete med kompositören Alireza Farhang och de filmer han arbetade med under vistelsen. Läs mer »

Imri Sandström
New York, USA
29 april 2013
Ljud- och bildkonstnären Imri Sandström delger sina intryck från The Poetry Project, dit hon var inbjuden för att framföra sin performance från projektet Howe Across Reading. Imri Sandström skriver också i sin rapport att hon efter den publika performancen åkte till Guilford i Connecticut och framförde verket för poeten Susan Howe i hennes arbetsrum. Läs mer »

Björn Karlsson
Birmingham, Storbritannien
18 januari - 7 februari 2013
Bildkonstnären Björn Karlsson rapporterar från ett utbytesprojekt mellan WIP konsthall i Stockholm och Trove Gallery i Birmingham. Utbytet gick ut på att undersöka hur samarbeten mellan konstnärsdrivna utställningsplatser kan ge möjligheter både för enskilda konstnärer att ställa ut internationellt samt att skapa utställningar som speglar samtida globala och lokala frågeställningar. Läs mer »

Viktor Landström
Hanaholmen, Finland
12 januari - 25 februari 2013
Bildkonstnären Viktor Landström hade en separatutställning parallellt med den svenske bildkonstnären Josef Bull och den finländske bildkonstnären Kati Ruohomäki under den gemensamma rubriken Signs and Evidence. Läs mer »

Mats Eriksson
Latvian Museum of Photography, Riga, Lettland
7 februari - 3 mars 2013
Fotografen Mats Eriksson var inbjuden att visa sitt projekt "Skärholmen, Sweden". I samband med utställningen anordnades ett samtal kring urbanisering och rätten till staden. Läs mer »

Andreas Floxner
Kaus Australis, Rotterdam, Nederländerna
November 2012 - mars 2013
Kaus Australis är en fristående institution med ateljéer, residency, utställningar och konstnärliga samarbeten. Andreas Floxner tillbringade fem månader där och skriver i sin rapport att vistelsen inneburit många nya kontakter och har lett vidare till att han kommer återvända för en längre vistelse i Rotterdam. Läs mer »

Leif Holmstrand
Trondheim kunstmuseum, Norge
Juli-september 2012
Leif Holmstrand rapporterar från sin medverkan i grupputställningen Sammen/Together där han visade sex verk samt genomförde en performance vid öppningen. Läs mer »
Chuyia Chia
Kassák Centre for Intermedia Creativity, Košice, Slovakien
September 2012
Chuyia Chia skriver i sin rapport från performancefestivalen Transart Communication i Slovakien där hon visade fyra performanceverk. Tillsammans med 20 konstnärer från 12 olika länder  presenterades utställningar, performance och screenings i stadsrummet, på konsthallar och på ett tåg mellan Košice och Bratislava. Läs mer »
Axel Petersén och Ilja Karilampi
MAZEH, Tel Aviv, Israel
Oktober 2012
Petersén och Karilampi var inbjudna av Ruth Pathir till Tel Aviv för att göra en gemensam separatutställning under två veckor på MAZEH. De beskriver hur de utöver utställningen också fick möjlighet att visa film på cinemateket  och att de kontakter som knutits under utbytet nu lett fram till att de kommer att återvända för att gästföreläsa på konsthögskolan Hamidrasha. Läs mer »
Nina Westman
Danmarks Designskole, Neksø, Bornholm, Danmark
September-oktober 2012
Nina Westman rapporterar från den internationella glasbiennalen på Bornholm, European Glass Context, där hon deltog i workshops och seminarier. Hon understryker vikten av den här typen av möten där glaskonstnärer knyter kontakter och lär av varandra. Läs mer »
Malin Pettersson Öberg
Slakthusateljéerna, Stockholm
September 2012
Malin Pettersson Öberg beskriver i sin redovisning av utställningen Perspectivism på Slakthusateljéerna i Stockholm erfarenheter från att arbeta i ett internationellt projekt. Slakthusateljéerna hade bjudit inden brasilianska curatorn Cinthya Oliveira att producera en utställning med fem internationellt verksamma konstnärer. Läs mer »
Uppdaterad: 2020-02-28 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se